Ana Nicolescu

Despre mine

Bună, sunt Ana. Sunt consultant în comunicare cu 20 de ani de experiență, creator de comunități, autor de blog și carte și trainer acreditat de ANC. Sunt pasionată de storytelling și ajut antreprenorii și companiile să comunice mai bine online și să creeze comunități implicate în jurul business-ului lor, a brandului sau a produselor.
Sunt acreditată în Coaching Businesses de Mindvalley și lucrez integrat, fără să scot din context misiunea clientului. Ne uităm împreună și la partea emoțională, la blocaje, la puncte forte și puncte slabe. Am înțeles de-a lungul timpului să respect ritmul și nivelul de conștientizare al fiecărui client, dar să cer seriozitate și implicare, cu promisiunea că dacă pornim la un drum nu ne oprim până nu reușim.

Am studiat Jurnalism, Comunicare Managerială și Proiecte Internaționale și am lucrat 12 ani în presa mondenă, de sănătate și wellbeing

În 2012, am început să scriu pe blogul Mămica Urbană când eram în concediul de creștere al Mărucăi și încet încet am construit prima comunitate de blogeri părinți din România, pentru care am făcut, împreună cu echipa mea, timp de doi ani școala de blogging Digital Parents Talks. Motivul primar pentru care am vrut să dau voce bloggerilor părinți a fost viitorul copiilor noștri, mi-am dorit să fim o nișă puternică și conștientă că putem să schimbăm mentalități și legi în România.
Pentru mine câteva lucruri sunt certe: un om informat este un om mai greu de manipulat și puterea este împreună. În 8 ani, am adunat 550 de bloggeri și la un moment dat, m-am hotărât ca rolul meu în comunitate să fie acela de a o uni, de a oferi din experiența, cunoștințele și relațiile mele și de a încerca să generăm împreună schimbări în educație, mai ales. Am făcut pentru această comunitate proiecte de autocunoaștere, sănătate și feminitate, campanii de brand pentru companiile care au ca target final familia, dar cele mai emoționate momente au fost în campaniile umanitare când reușeam să trimitem copii la tratament de cancer în alte țări, ori să dotăm maternitățile cu aparatură pentru prematuri, ori să le oferim căldură și confort familiilor care n-aveau un acoperiș deasupra capului.

Antreprenor, community builder, blogger, coach pentru startup-uri

Am devenit antreprenor și am fondat agenția de PR și comunicare, Parenting PR când eram însărcinată cu Julie, apoi m-am acreditat ca trainer, am construit comunități online, offline, geografice sau nișate pentru clienții din agenție, am scris o carte pentru copii cu alte mame blogerițe, am urcat pe scenă în fața bloggerilor ca să împărtășesc drumul meu și am început să fac coaching personalizat pentru oameni pasionați de storytelling, de comunități și care au o idee smart pe care nu știu cum să o transforme într-un plan de business profitabil.
Un an și jumătate am fost realizator tv la emisiunea Antreprenoriat&Parenting de la Bizi Live, unde am abordat teme pe educație și sistemul de învățământ românesc.

Viziune de 360 de grade în lucrul cu clienții, cu empatie și profunzime

De-a lungul timpului am fost atât în postura de jurnalist, cât și în cea de organizator de evenimente corporate, de fondator al unei agenții de comunicare și de blogger, astfel încât folosesc această viziune de 360 de grade în lucrul cu clienții și în soluțiile pe care le propun în proiectele lor. Am ajutat peste 500 de oameni să se lanseze în antreprenoriat și să-și construiască un business, un blog sau o comunitate care să le dea libertatea să-și trăiască visurile.

Cum pot să ajut: creare de conținut, construire de comunități, coaching în antreprenoriat

Îmi place să fiu creator de conținut și să îi învăț și pe alții să scrie texte clare, curate fie pentru blogul personal sau al companiei, fie pentru site-uri care au nevoie de texte umane, cu termenii specializați explicați pe înțelesul tuturor. Îi ajut pe oameni să-și găsească vocea și să aibă un impact în comunitatea pe care și-o doresc. Clienții mei spun despre mine că le insuflu încredere și-i învăt să devină trendsetteri pe nișa lor, să rămână aliniați valorilor și misiunii lor, să nu se piardă pe drum, să spună da doar la ce este esențial și îi ajută să evolueze și să aibă un business profitabil.

Au avut încredere în mine ca blogger și în agenția mea branduri precum

Orange, Philips, Secom, Cartoon Network, Medlife, Napolact, Disney, MiniArtShow by Ioana Ginghină, Mega Image, Huawei, Kinderpedia, BCR, Decathlon, Lidl, Veranda, Pampers, Mothercare, Milka, Kinder, IKEA, olx, Avon, Hochland, Walmark, GlaxoSmithKline, Ama Optimex, Biogenis, La Roche Posay, Weleda, Miko Kids, Elmiplant, Repechage, Danone, Varta, Băneasa Shopping City, Cafe Go, Puma, Academia Titi Aur, SMYK All for Kids, Centrul Comercial Auchan, Bioderma, Eurodiet, Metropolitan Life, MiMa Muzica, Royal Hospital, Skin Novels, Smartbox Family, Verita și mulți alții, alături de care am construit campanii și strategii de comunicare, camapanii de PR sau de CSR, am organizat evenimente cu bloggeri, am construit comunități și strategia pentru un hub comunitar.

Dacă dorești mai multe informații, scrie-mi

hello@ananicolescu.ro

error: Content is protected !!