Digital Parents Talks, prima comunitate activă de bloggeri părinți din România

Digital Parents Talks, prima comunitate activă de bloggeri părinți din România

Acum 8 ani am început să adun în jurul meu câțiva bloggeri părinți în grupul care se numește acum Digital Parents Talks. La început am fost 6. Acum suntem 550 și am putut, de-a lungul anilor, să urmăresc mecanismul de funcționare al comunităților. Cum se formează, cum se mențin, cine iese, cine intră, cine coordonează, ce se întâmplă când cel care coordonează ia o pauză, ce este o comunitate?

Ne-am cunoscut, ne-am ajutat, am făcut evenimente și campanii și sunt recunoscătoare că oamenii au avut încredere să vină într-o comunitate cu poftă de evoluție de unde fiecare poate să ia ceva și poate, în același timp, să contribuie cu ceva. Asta e și frumusețea comunităților, că dai o parte din tine și primești o parte din altcineva, cu scopul de a face împreună ceva mai bun decât ai fi putut să faci individual. Iar creșterea este fantastică. Îi urmăresc cu atenție pe bloggerii care au participat la cursurile Digital Parents Talks din septembrie 2016 până acum și chiar se vede evoluția.

 

Ce au reușit bloggerii din Digital Parents Talks datorită comunității

Aproape toți au reușit să integreze și să pună în practică ceea ce au învățat aici. Iar exemplele pornesc de la faptul că și-au făcut logo și prezentări, până la campanii de conștientizare, nominalizări la Webstock, și la determinarea autorităților locale să ia măsuri pentru reamenajarea parcurilor. Dintr-o dată bloggerii au conștientizat că au putere, că pot determina schimbări, că au curaj și că au un sprijin în această comunitate. Nu pot să zic că a fost ușor să facem acest lucru, mai ales că drumul este presărat și cu obstacole. Dar pentru noi scopul este același cu motivația: să lăsăm o țară mai bună copiilor noștri. Și asta o putem facem în primul rând prin a fi informați, uniți și valoroși noi ca nișă de bloggeri părinți. Separat nu putem face mare lucru, dar împreună devenim o mașinărie în mișcare. Ajung să cred că suntem așa sus pentru că suntem împreună și ne susținem.

 

Le-am schimbat percepția despre viață, nu doar despre blogging

Am primit zeci de mesaje în care bloggerii din comunitate își arătau aprecierea și unii scriau exemple concrete de cum le-am schimbat nu doar percepția despre blogging, dar și cea despre viață, despre cum au început să aibă curaj și încredere în ei și despre ce reprezintă Digital Parents Talks în viața lor. Îmi aduc aminte ce scriam la prima ediție a școlii de blogging Digital Parents Talks:

  • Dacă măcar un blog a crescut datorită Digital Parents Talks, my job is done here. El va propaga schimbarea în comunitatea lui și cititorii vor atinge alt nivel.
  • Dacă măcar un blogger a crescut el în ochii lui ca valoare, I am happy.
  • Dacă un singur blogger și-a găsit răspunsul la întrebarea: De ce scriu?Well, excuse me while I kiss the sky 😊

Îmi dau seama că misiunea cu care am plecat la drum în acest proiect, deși l-aș numi proces, s-a îndeplinit și, de fapt, este într-o continuă împlinire. Vă zic în alt articol despre realizările concrete bloggerilor din comunitatea Digital Parents Talks, cu cifre, dar până atunci vă las cu testimonialul Alexei Stănescu, blogger alexisme.ro, News Editor la Europa FM.

Ana a reușit să ne adune pe toți sub aceeași umbrelă a faptelor bune și a încrederii în forțe proprii. 

Acum 5 ani când am plecat la drum cu blogul alexisme.ro, chiar dacă eram jurnalist cu experiență de peste 10 ani, nu mă simțeam în largul meu în lumea blogosferei. 

Aveam nevoie de sprijin și ghidare, de cineva care să îmi explice despre blogging, iar comunitatea Digital Parent Talks a fost fix ceea ce căutam. Ana a reușit să strângă o gașcă de părinți blogeri, ne-am împrietenit online, apoi offline la evenimente specializate la care am învățat împreună despre lumea bloggingului. Ne-am ajutat reciproc de aceea cred mult în #PutereaLuiÎmpreună. Ne-am descoperit, împrietenit și colaborat la proiecte de-a lungul anilor. Nu am simțit niciodată o concurență între noi, blogerii #DPT, ci din contră.

Dacă nu întâlneam DPT nu aș fi indrăznit nici să visez că pot ajunge departe cu blogul. Să am sute de vizitatori zilnici, campanii și articole plătite. Ana reușit să ne adune pe toți sub aceeași umbrelă a faptelor bune și a încrederii în forțe proprii. (Alexa Stănescu, blogger Alexisme.ro)

 

Lider care se implică în crearea și dezvoltarea comunităților de părinți

În 2017, Itsy Bitsy a premiat oamenii care se implică în crearea și dezvoltarea comunităților de părinți, iar printre lideri au fost Atena Boca (La Primul Bebe), Ela Crăciun (Super Mame cu Super Puteri) și eu pentru crearea comunității Digital Parents Talks, de bloggeri părinți interesați de dezvoltarea lor ca oameni, o nominalizare cu care m-am bucurat alături de echipa mea și de bloggerii din DPT.

În articolul următor o să încep cu începutul și o să vă spun ce este o comunitate și ce nu este. Dacă vrei să-ți construiești o comunitate în jurul brandului tău și nu ai idee cum să începi, scrie-mi la hello@ananicolescu.ro și te ajut în cadrul unei sesiuni de coaching.

 

Introdu Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi plublicată.