Scrisul pe blog: 10 motive să-ți faci un blog

Scrisul pe blog: 10 motive să-ți faci un blog

Sunt suficient de bun ca să scriu? Am nevoie de studii jurnalistice ca să scriu bine pe blog? Despre ce să scriu prima oară? Și până la urmă de ce mi-aș face un blog? Despre ce e scrisul pe blog? Îți pui și tu una din aceste întrebări? Te înțeleg și sunt aici să îți aduc claritate. 

 

Ei bine, ca să scrii public este suficient să ai un motiv, să acoperi o nevoie în piață și să apari la întâlnirea cu cititorii tăi. Apoi să exersezi scrisul zilnic, să citești mult și să ții cont de regulile SEO. Și îți zic din experiența mea că m-am luptat ani de zile să renunț la limbajul jurnalistic. Blogging-ul nu are neapărat legătură cu scrisul, ci mai degrabă, cu împărtășirea unor informații de folos pentru audiența ta. Scrisul se învață și se exersează. 

 

Despre ce e scrisul pe blog?

Blogging-ul are legătură cu curajul de a te expune și cu asumarea că nu tuturor o să le placă ce scrii. Și asta e ok pentru că întotdeauna, în viață, vor exista 3 tipuri de categorii de oameni:

  •         Cei care te plac indiferent ce faci
  •         Cei care nu te plac orice-ai face
  •         Cei cărora le ești indiferent

 Să ai un blog înseamnă să vii pe scenă și când ai chef și când nu ai chef pentru că ți-ai asumat asta când ai pus primul articol online. Și de când ai dat prima oară publish, e nevoie să renunți la control pentru că articolul tău aparține publicului. Iar aici se pot întâmpla cele 3 scenarii de mai sus: unora le va fi folositor materialul tău, altora nu, iar alții vor fi indiferenți și tu nu ai cum să controlezi ce cred oamenii nici despre articolul tău, nici despre tine. 

 

Asumare și curaj în scrisul pe blog

Așa că este nevoie e să fii asumat cu cine ești tu și cu ce vrei să transmiți, să fii convins că mesajele tale trebuie să ajungă la oamenii care au nevoie de ele, iar tu ai responsabilitatea să apari la întâlnirea cu cei pentru care informațiile tale le influențează în bine viața. Dacă simți că vocea ta nu se aude, fie nu ai curaj să-ți asumi ce scrii și ai nevoie să mai crești în interiorul tău sau nu ai ceva concret de transmis, ceva în care să crezi și care să te țină treaz toată noaptea, ceva despre care ceilalți să creadă că e o nebunie. 

Așadar, aș spune că blogging-ul este despre autocunoaștere și auto-responsabilizare. 

Iată 10 motive pentru care ar fi bine să începi să scrii pe un blog chiar dacă nu ești scriitor sau nu ai făcut cursuri de Jurnalism. Descarcă ebook-ul gratuit de aici.

Introdu Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi plublicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *