Alice în Țara Minunilor, un film pentru antreprenorii curajoși

Alice în Țara Minunilor, un film pentru antreprenorii curajoși

Partea care este dureroasă în Mastermind-urile de Business este momentul în care îi rog pe cursanți să scrie ce au ei unic. Poți să o faci și tu, chiar dacă ai un business sau nu. De ce zic că e dureroasă? Pentru că mulți nu își văd unicitatea și implicit nici potențialul și nici misiunea lor în viață, adică ce au venit să facă cu harurile pe care le au din naștere.

Și asta aduce multe blocaje în business, care se traduc cam așa: Produsele mele nu au nimic special, nu știu ce să scrie despre ele sau Ce fac eu mai fac și alți 50 de coachi mai experimentați ca mine, de ce mi-aș pune prețuri mai mari. Sau Nu pot să mă hotărăsc la un client ideal, eu am produse pentru femeile între 20 și 60 de ani. Sau Dacă mă nișez prea mult, o să am prea puțini clienți. Sau Eu nu pot să vând și nici nu-mi place partea asta. Partea asta cu nu știu să vând și nici nu-mi place se traduce, în cele mai multe cazuri, Nu știu cine sunt eu și nu știu ce impact pot să am în viața oamenilor, așa că mi-e frică să fiu față în față cu ei ca să nu mă judece.

 

Alice în Țara Minunilor, un film despre frica de a crește și despre răspunsuri

Le propun cursanților de la Mastermindul de Business să ne uităm împreună la Alice în Țara Minunilor pentru că este despre frica de a crește și despre găsirea de răspunsuri. Iar pentru asta este nevoie de curaj și de acțiune. Alice fuge în Țara Minunilor când este copil ca să scape de durerea provocată de pierderea tatălui. Aflată într-o situație care nu-i convine, o face din nou, la 19 ani, când este constrânsă să accepte o logodnă pe care nu și-o dorește. Între timp, însă, uită că a mai vizitat Țara Minunilor și asta o face să se îndoiască de faptul că ea e cu adevărat Alice. Cu alte cuvinte își pune la îndoială propria identitate. Așa cum o fac și mulți antreprenori care s-au îndepărtat atât de tare de esența lor și și-au negat atât de mult visurile, încât și-au pierdut their muchness. Măreția, potențialul. De fapt, nu și l-au pierdut, doar că nu-l mai văd.

Alice

Alice în Țara Minunilor. De ce nu ne mai vedem măreția?

De ce se întâmplă asta? Ar putea să fie din cauza faptului că îi credem mai mult pe alții, decât ne credem pe noi. Vocea noastră interioară, instinctul, intuiția au fost acoperite în timp de norme, rigori, dorința de a fi pe placut tuturor, de a nu rămâne singuri, de a demonstra că suntem demni de iubire, nu doar de comparație și de retragerea afecțiunii când nu ne conformam standardelor.

În plus, odată cu vârsta devenim mai calculați, nu mai credem că orice e posibil, nu mai credem că avem puterea să luptăm pentru visurile noastre. Luăm decizii bazate pe trebuie, nu pe ce ne dorim.  Ca o consecință firească a maturității, devenim conștienți de riscuri și pe de o parte căpătăm siguranță, dar pe de altă parte, începem să ne pierdem simțul aventurii, încrederea, mirarea, magia și nu mai știm cine suntem.

 

Când, pe parcursul anilor, ai devenit persoana care ești?

De fiecare dată când mă uit la filmul Alice în Țara Minunilor, rezonează cu mine anumite fraze. Se întâmplă la fel și pentru cursanții de la Mastermind. Cei mai mulți rezonează cu You’ve lost your muchness sau cu I can’t understant myself. Being so many different sizes in a day can be vrey confusing. Da, să încercăm să ne ajustăm mărimea de atâtea ori într-o singură zi, după ușile pe care vrem să intrăm, poate să fie obositor și derutant. Să mâncăm prăjituri să creștem mult, mai mult decât mărimea noastră normală sau să bem poțiuni ca să ne micim încât să încăpem în spații minuscule, poate să ne ridice întrebări despre cine și cum suntem noi cu adevărat.

Alice

Știu că nu e ușor când ești aici, am fost și eu, și uite ce am făcut. M-am întrebat:

  • Ce minciuni mi-am zis despre mine ca să fiu acceptată de ceilalți? Ce minciuni atât de puternice încât am început să le cred și eu și să mă port ca atare?
  • La ce visam când eram copil și ce am făcut cu acel vis? Visul meu era să devin învățătoare. Am devenit, într-un fel, dar nu pentru copii 😊
  • Ce îmi aduce cu adevărat bucurie?

Caută credințele tale. Când i-ai lăsat pe alții să facă lucrurile în locul tău pentru că nu te credeai suficient de bun? Când ți-ai dat puterea altora? Ia-ți-o înapoi, așa cum Alice a luat sabia și i-a tăiat capul lui Jabberwocky.

Sunt aici dacă ai nevoie de ghidare. Hai să stăm de vorbă. Book a call.

Introdu Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi plublicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *