Banii poți să-i faci când îți ocupi tot timpul cu munca. Îți cumperi case, mașini, haine, orice îți dă ție impresia că îți umple golul din suflet, dar de care nu ai când să te bucuri. După un timp, îți dai cei mai mulți bani pe tratamente ca să vindeci efectele burnout-ului. Până la urmă, corpul își cere tributul. Cel mai probabil și familia ta are de suferit și ai rămas și fără prieteni.
Sau poți să muncești smart, targetat, structurat, cu obiective, cu un plan stategic. Poți să ieși din mentalitatea de sărăcie. Poți să scapi de frica de a nu pierde clientul și să fii sluga lui inclusiv în weekend, adică să fii pe pilot automat pe bani puțini, sub potențialul tău. Ți s-a întâmplat asta?
Cum ar fi să muncești mai puține ore pe zi și să ai rezultate mai bune în timp scurt?
Peste 70% din antreprenorii care vin în coching sau la mastermind-uri nu și-au pus un obiectiv financiar pe un an, nici pe 3 ani și cu atât mai puțin pe 5.
Să-ți zic un lucru, pe care îl știi în viața personală, dar nu-l aplici în viața profesională. Dacă nu ai destinația, nu știi încotro să mergi, consumi mai mult ca să ajungi nicărieri, nu știi pe cine să iei alături de tine în parteneriate strategice și nici nu știi ce să le spui clienților și colaboratorilor despre ce faci. Uneori nici nu știi cine e concret clientul tău ideal.
Să fii prosper înseamnă să ai bogăție pe cât mai multe planuri, să îți îndeplinești nevoile și apoi să trăiești aliniat cu valorile tale.
Ca o paranteză. Știi care sunt valorile tale? După ce le afli și pe pui pe o foaie, întreabă-te, la final de zi, înainte să adormi, dacă și cum ți-ai respectat valorile atât personal, cât și profesional.
Prosperitatea nu ține doar de bani, pentru că nu doar ei pot să aducă bogăția
Bogăția poate să fie de mai multe feluri și sunt convinsă că știi asta, doar că uneori mai uiți. Există timpul productiv, cel pe care îl petreci muncind. Și timpul valoros, cel pe care îl petreci tu cu tine și te echilibrezi energetic, emoțional, mental, cel cu familia și cel cu prietenii.
Mai e bogăția pe care ți-o iei din relațiile cu oamenii, în care înveți mereu câte ceva despre tine
De ce? Pentru că fiecare om îți pune o oglindă. Dacă nu îți place de cineva, întreabă-te cum te oglindește. Și o să găsești acolo niște răspunsuri.
În plus, pe plan profesional, dialogul cu clientul tău te ajută să îmbunătățești produsul tău, apoi să-l dai iar în piață, să iei feedback și iar să faci upgrade și tot așa în primii doi ani de business.
Ar mai fi bogăția pe care ți-o iei din călătorii
Mă refer când te duci ca și călător, ca explorator cu toate simțurile într-un loc nou, nu ca turist. E o diferență și aici. Când te pierzi intenționat pe străduțe pietruite ca să miroși mâncărurile ce se prepară în casele localnicilor, să le auzi muzica de la radio prin gemurile deschise, să-i auzi cum râd, cum vorbesc, cum se ceartă, cum își savurează viața. Orice călătorie într-un loc nou, poate să fie o călătorie către interiorul tău, în colțuri de suflet neexplorate până acum.
Bogăția poate să vină de la copiii tăi pentru că ei încă sunt conectați cu sursa divină de putere
Ce? Nu crezi? Nu ți-au dat niciodată răspunsuri la care ai rămas uluit? Uite ce mi-a zis Măriuca pe când avea 4 ani: Mami, te iubesc așa cum ești și așa cum nu ești. Câți dintre noi se acceptă cu toate părțile, și alea bune, și alea (percepute ca) mai puțin bune?
Atunci când ai sănătate ești bogat
Sănătatea asta nu ține doar de să fiu bine ca să nu ajung la medic. Nu. Este vorba despre:
- Fizic: Cum îmi onorez corpul, care se zice că e templul sufletului? Cum am grijă de mine ca acest corp să mă susțină? Și aici intră sport, alimentație, tratamente corporale, detoxifiere etc.
- Mental: Cum am grijă ca al meu creier să funcționeze bine? Somn, sport, hrană, astea clar, dar și chestii noi care să dezvolte sinapsele neuronale. O să mai vorbim despre asta dacă vrei.
- Emoțional: Cum fac loc emoțiilor, cum le văd, cum le integrez, cum le ascult mesajele, astfel încât să nu mă influențeze în deciziile de business sau în cele în care trebuie să fiu cât mai obiectivă? Aici sunt diferite practici, unele mai pământene altele mai spirituale.
- Spiritual: Cum mă conectez cu propria mea sursă de putere ca să mă spirjin pe mine, nu ca să aștept mereu un prinț salvator? Cum mă conectez cu bogăția mea interioară ca să acționez din misiunea mea și din spațiul sacru al inimii, nu din ego, nu din răni nevindecate, nu din dorința de show-off?
Vezi, sănătatea nu e despre a nu ajunge la doctor, ci despre a fi apt să-ți îndeplinești misiunea pe acest Pământ.
Pot să continui lista despre prosperitate și avuție, dar mi-ar plăcea să-mi spui și tu când te simți prosper.
Hai la un call gratuit ca să afli cum poți să ai un business prosper
Iar dacă vrei să știi cum să ieși de pe pilot automat și să nu mai câștigi bani puțini cu business-ul tău, te invit la o sesiune gratuită de 30 de minute, în care vedem ce anume nu funcționează în business-ul tău și care pot fi obiectivele SMART pentru următoarele 12 luni, astfel încât să conștientizezi potențialul afacerii tale.
Acesta este primul pas din călătoria noastră, în care îmi doresc să îți ofer o soluție concretă la o problemă punctuală.
După aceea, dacă simți că ți-a fost de ajutor, dacă ai rezonat cu mine, cu energia mea și dacă vrei să treci la următorul pas și să ai un plan de business și o strategie de comunicare, te invit în Masterclass-ul „Creează-ți Planul de Business și Comunică Strategic, cu Scop și cu Rezultate”.
Să fie pace (apropo de bogăție),
Ana