Știi vreun student care se simte blocat? Putem să-l ajutăm gratuit!

Știi vreun student care se simte blocat? Putem să-l ajutăm gratuit!

A trecut mult timp de când am fost studentă la Școala Superioară de Jurnalism, pe când facultățile particulare erau încă puține. Am fost o norocoasă. Am avut parte de multă practică în redacții, de mult research pe teren și de profesori care ne scoteau din partea teoretică rapid ca să practicăm jurnalismul pur.

Pe atunci nu aveam acces la internet, în redacții era un singur telefon fix disponibil la secretariat, pentru care stăteam la o coadă de 10 persoane. Scriam textele de mână și le duceam la grafică să le culeagă o colegă, adică să le transcrie pe calculator.

Am simțit o libertate imensă să mă exprim

De aceleași instrumente beneficiam și la facultate sau în redacțiile unde făceam practică. Totul pe teren. Am simțit o libertate imensă să mă exprim. Trăiam în ritmul orașului și eram un vânător de subiecte cu simțurile mereu deschise. Un afiș cu un concert, cine cântă? Cum fac rost de numărul de telefon? Hei, bună, cum mai e viața ta, ce se mai întâmplă spectaculos, vrei să facem o știre?

Sunt o persoană introvertă, dar facultatea m-a ajutat să am încredere în mine că nu mi se întâmplă nimic rău dacă vorbesc cu oamenii, dacă îmi fac prieteni noi, contacte pentru subiecte, dacă merg la evenimente și să împrietenesc cu vedetele. Eu am început să lucrez în presă la o revistă mondenă.

Însă nu am depășit toate barierele

Eram în anul 2 de facultate și trebuia să merg la mare să vânez vedete pe plajă. Asta n-am putut să o fac. Și mi-am asumat în fața redactorului șef. Am avut atunci două frici de depășit. Aceea de a nu-mi îndeplini sarcinile. O vedeam ca pe un eșec. Și aceea de a invada intimitatea unor oameni ca să-i dau la ziar.

Mi-ar fi fost de ajutor atunci un coach care să mă ajute să văd unde sunt blocajele mele. Nu să fac lucruri care nu erau în valorile mele, dar să mă ghideze către ce frici am, de unde vin, ce povești îmi spun, ce filtre îmi pun și ce comportamente generează ele.

Apoi mi-ar fi fost de ajutor un Carrer Strategist care să mă ghideze să-mi descopăr potențialul și să mă orientez către acele domenii care-mi aduceau bucurie. Eu făceam mai multe într-o redacție: scriam, organizam evenimente, făceam PR. Îmi plăceau toate, nu zic. Dar cred că le-am făcut ca să simt eu că dețin controlul, că sunt bună și să dau bine în ochii celorlalți. Îmi era frică să rămân doar la una.

Student Accelerator Program by Whisper, Center of Strategic Change

Ți-am povestit asta pentru că acum m-am implicat ca voluntar într-un program pentru studenții sau masteranzii care:

  • Nu știu dacă direcția pe care au apucat-o este cea mai potrivită pentru ei sau nu își dau seama care sunt următorii pași pe care au nevoie să-i facă.
  • Au planuri mari, dar simt că ceva îi blochează.
  • Vor să se cunoască mai bine și să se dezvolte sau să accelereze procesul de dezvoltare personală în care se află deja.
  • Pur și simplu vor mai mult de la ei și de la viața lor.

Ei pot să se înscrie în Student Accelerator Program pentru 3 sesiuni gratuite cu un Change Strategist. Suntem 50 de Cahnge Strategiști care vrem să-i susținem.

Ce trebuie să facă pentru a beneficia de cele 3 ședințe gratuite, te invit să citești aici, pe pagina dedicată programului derulat de Whisper, Center for Strategic Change.

 

Dacă vrei să afli mai multe despre lucrul 1:1 cu un Change Strategist, poți asculta podcastul de aici sau poți citi transcriptul.

 

Dacă ești curios/curioasă să afli mai multe despre metoda Change Strategy, click aici.

 

Să fie pace,

Ana

Introdu Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi plublicată.