Cum să ai claritate în business?

Cum să ai claritate în business?

Cum să ai claritate în business? E o întrebare la care nu pot să răspund simplu deoarece claritatea nu e o stare de fapt, nu e punctuală, e o devenire. Nu cred că este o destinație în sine, ci un proces constant de evoluție care te obligă să știi cine ești, cum îți accesezi puterea interioară și să îți asumi misiunea. La claritate ajungi treptat.

Îți sună prea spiritual? Sau poate prea la suprafață?

Hai să-ți zic ce cred eu.

Claritate în viața personală

 1. Ca să pot să am claritate în business și în viața personală, trebuie să am capacitatea fizică, emoțională și intelectuală să văd, să integrez și să evaluez lucrurile clar.
 1. Ca să am această capacitate pe mai multe planuri, am nevoie în primul rând să știu cine sunt, care e misiunea mea, care sunt pașii prin care mi-o îndeplinesc zilnic și în business, dar și acasă. E ideal să știu să mă raportez la mine, la puterea mea interioară, la lumina mea. Asta după ce am lucrat și încă lucrez de 10 ani în procese de autocunoaștere, unele mai pământene, altele mai spirituale.

Dar dacă eu nu știu cine sunt, voi crede că sunt ceea ce îmi spun alții că sunt prin propriile lor filtre. Și apoi nu voi ști cum să mă centrez, mai ales în momentele în care tot ce vine din exterior pare potrivnic mie. Când nu sunt centrată, tind să cred că salvarea vine de la altcineva.

 

 Claritate în business

Dacă nu știu cine sunt, nu știu care îmi sunt harurile și darurile și cum pot să contribui lumii. Automat nu știu să-mi fac o ofertă de servicii și îmi e frică să vând. Așa că dau gratis. Și dau mult gratis ca să-mi confirme cei din exterior că pot să aduc o contribuție lumii. Doar că dacă dau atât de mult gratis și constant, transmit mesajul că nu îmi doresc prezența energiei banilor și atunci nu-i am.

Când sunt centrată, știu că am toate resursele în mine, le văd în meditația de dimineață și trebuie doar să știu să le accesez. Când sunt centrată, pot să văd o situație 360 de grade și să nu mă victimizez. Știu să-mi pun întrebările corecte:

 • nu De ce mi se întâmplă mie asta?
 • ci Ce am de văzut, de învățat, de integrat?
 • Cum am generat eu această situație, prin ce intenție, prin ce comportament, prin ce decizie și ce alegere fac care să mă ducă mai aproape de misiunea mea, valorile mele, obiectivele mele?

Când sunt centrată știu să mă raportez la acea situație dintr-o poziție de ownership. Din această aliniere vine alinierea emoțională și spirituală.

Ana Nicolescu_Business Strategist_Claritate în business

Claritate în business prin alegeri personale sănătoase

 1. Când mă refer la capacitatea fizică, zic sănătate. Ce am eu de făcut ca al meu corp să funcționeze la nivel optim. Păi, în primul rând, să înțeleg că el este templul sufletului meu, să-l onorez și să am grijă de el. Cum?
 • Mă hrănesc conștient și aduc lumina în corpul meu prin alimente în stare crudă: legume și fructe de sezon, germeni, vlăstari. Aleg pe cât se poate alimente pe care ni le oferă natura și le scot aproape de tot pe cele procesate, ambalate, modificate, care au adaos de zahăr, conservanți, coloranți. Consum pește și ouă din surse cât mai sigure. Lapte nu beau deloc pentru că niciodată nu mi-a plăcut gustul. Iaurt, foarte rar. Prefer iarutul de caju. Așa nu-mi oblig corpul să ducă mare parte din energie către digestie și procesarea toxinelor, ci să ducă acea energie către creier și către inimă pentru luarea deciziilor bune.

 

 • De la 1 ianuarie am scos definitiv zahărul din alimentație, cu câteva excepții la aniversări. Am mai avut tentative în anii trecuți, dar acum chiar am reușit. De două ori pe săptămână țin post. Beau un suc verde pe zi. Combinația pe care o fac cel mai des este: castravete, apio, spanac. Beau apă, ceaiuri, limonadă energizantă sau detoxifiantă, shake-uri proteice. Pentru că vreau să fiu în flow, să nu am blocaje fizice, emoționale sau de orice fel, aduc fluiditatea în corpul meu prin diferite forme.
 • Pentru că am înțeles că acest corp mă servește pe mine, nu îi fac rău, nu-l tratez ca pe coșul meu de gunoi și nu arunc în el mâncăruri ce i-ar putea dăuna. Eu nu mănânc așa pentru că vreau să fiu slabă sau să nu am celulită, astea vin ca o consecință. Aleg acest stil de viață pentru că vreau să am un corp cât mai oxigenat, plin de lumina și care mă ajută să-mi ating potențialul.

Claritate în business prin respirație și meditație

 • Am grijă să mă oxigenez prin exerciții de respirație și mișcare. Nu fac chestii extreme, decât foarte rar. Fac zilnic, acasă, de pe Youtube, yoga, pilates, cardio și respirația din programele Wim Hof. Asta îmi aduce claritate și mă echilibrează emoțional.
 • Meditez zilnic 30 de minute ca să mă centrez, să stau cu fricile mele, să mă văd și să iert, să mă conectez cu potențialul meu și să ancorez cele trei roluri: eu cu mine, eu ca antreprenor și eu ca mamă. Și de aici obțin claritate și echilibru. Dar mai ales separarea rolurilor. Iar asta ajută la luarea mai corectă a deciziilor.

Ana Nicolescu_Business Strategist_Claritate în business

Ce vreau să spun? Mulți antreprenori care vin în programele mele nu pot să pună un preț corect pe serviciile lor. Asta se întâmplă pentru că ei iau o decizie antreprenorială din energia de psiholog, trainer, agent imobiliar, pictor etc. Sunt două roluri diferite. Antreprenorul ia decizia de business și stabilește obiective și prețuri. Trainerul, psihologul, agentul imobiliar, pictorul implementează ce spune antreprenorul. Acum e mai clar de ce avem nevoie să separăm și să înțelegem rolurile pe care le avem? Am scris aici despre asta.

 • 80% din timp mă culc până în ora 22.00. Somnul este benefic pentru regenerarea celulară, memorie, detoxifierea ficatului, îmi îmbunătățește capacitatea intelectuală, concentrarea și memoria. Se spune că o zi bună începe cu noaptea de dinainte.

Acum vezi de ce cred că starea asta de claritate este o stare continua de evoluție și de asumare? Toate aceste obiceiuri nu le-am schimbat brusc. Am început să mă uit mai cu atenție la mine de când am devenit mamă pentru că atunci valorile mi s-au schimbat. Tot ce fac are efecte asupra corpului meu și a calității vieții și este în controlul meu să fac alegerile corecte ca să trăiesc o viață prosperă.

Ce benefici am: 

 • Mă trezesc dimineața la ora 5 cu energie.
 • Nu îmi este somn după mese pentru că îi ofer corpului hrană de calitate, în cantități benefice care să îmi dea energie, nu să-mi ia din ea.
 • Am claritate în gândire, astfel încât pot să-mi planific strategic business-ul și să-i ajut și pe alții să o facă.
 • Am energie și motivație să-mi urmez rutina de yoga, respirații și meditații. De ce? Pentru că a devenit un stil de viață. Pentru că sunt înlănțuite, se succed firesc.
 • Pot să mă concentrez pe orice fac și nu mă simt obosită.

M-a întrebat o prietenă cât mă costă pe mine stilul ăsta de viață

Mult mai puțin decât îți imaginezi.

 • Cam 60% din ce mănânc e din piață: legume, fructe, ouă.
 • Consum mai puțin ulei și implicit mai puțin detergent. Fac mai puțin gunoi și susțin planeta așa cum pot.
 • Nu simt nevoia să mănânc mai mult, mai combinate, deci cumpăr mai puțină mâncare. Mi-a revenit gustul și uneori bananele sunt chiar foarte dulci.
 • Antrenamentele, mediațiile și exercițiile de respirație sunt de pe Youtube. A, stai, am făcut la un moment dat și programe dedicate plătite, însă asta e ce numesc eu investiție, am învățat să meditez, să respir și să-mi cunosc corpul.
 • Să mă culc la 21.30, nici asta nu costă.
 • Economisesc bani pe care i-aș fi dat pentru tratamentul pentru alte boli cauzate de mâncarea proastă, iar calculele astea omitem să ni le facem. De când mănânc sănătos, nu mai fac tratament pentru bila leneșă, gastrită, efectele tulburărilor hormonale (dermatologice și ginecologice).

Ține de mindset și de valori. Nu doar de alimentație. Asta e doar o parte din ecosistem.

Ana Nicolescu_Business Strategist_Claritate în business

Tu ce crezi? Cum favorizezi claritatea în viața ta?

Să fie pace,

Ana

2 Comments

Ce idee utilă de articol! Momentan, nu am rutine clare pentru a favoriza claritatea în viața mea. Încă mă descopăr și experimentez. Mă reinventez. CDar o metodă pentru a ajunge la claritate este să caut și analizez lucrurile care-mi plac, care-mi aduc bucurie versus cele care-mi creează disconfort sau îmi displac. Așa cum spuneai și tu, contează foarte mult să mă cunosc pe mine însămi.

ana.nicolescu

Mulțumesc că ai citit și ai lăsat feedback. Înțeleg că ești în Observator și asta te ajută să te cunoști mai bine. Sună bine. Felicitări!

Introdu Comentariu

Adresa ta de mail nu va fi plublicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *